De positieve effecten van marihuana op de gezondheid

Heeft u een ziekte of afwijking waar u klachten van ondervindt? U zou dan kunnen overwegen marihuana als medicijn te gebruiken.

Marihuana
Medicinale cannabis, oftewel marihuana, is een kruidenmiddel wat door patiënten van bepaalde ziektes of afwijkingen kan worden gebruikt. Er zijn twee opties om het middel tot u te nemen: u kunt het laten trekken in kokend water en het als thee opdrinken, of u gebruikt een vernevelaar of verdampingsapparaat om verwarmde marihuana te inhaleren. Marihuana bestaat uit gedroogde bloemtoppen van de plant Cannabis Sativa en wordt speciaal geteeld voor levering aan de apotheek om een constante kwaliteit aan te bieden. Het middel is daar alleen op doktersrecept te verkrijgen.

foto van een marihuana plan
Bij welke ziektes of afwijkingen helpt marihuana?

Marihuana is niet in staat een ziekte of afwijking te genezen, maar het kan wel uw klachten verminderen. Zo zal het (ernstige) spierkrampen, spiertrekkingen, of pijn bij Multiple Sclerose (MS) tegengaan, maar ook helpen tegen misselijkheid, verminderde eetlust, vermagering, en braken als gevolg van kanker, hiv-infectie of aids, of hepatitis C.

Ook kan het helpen bij tics (syndroom van Gilles de la Tourette) of chronische pijn, voornamelijk waarbij de oorzaak in het zenuwstelsel zit, zoals fantoompijn, beschadiging van een zenuwbaan, aangezichtspijn of chronische pijn die blijft bestaan na het genezen van gordelroos. Het is ook effectief bij een verhoogde oogboldruk (glaucoom) als andere therapie daarvoor niet (meer) helpt.
Daarnaast druppelen er berichten binnen dat marihuana voor meer aandoeningen een positief effect kan hebben, maar daarvoor is nog onvoldoende wetenschappelijk bewijs.

Bijwerkingen
Zoals vaak het geval is bij een medicijn, kan ook marihuana bijwerkingen geven, al hoeft dit niet per sé negatief te zijn. Zo zal een kankerpatiënt wellicht meer eetlust krijgen en een MS-patiënt kan opgevrolijkt worden bij het gebruik van marihuana als medicijn. Marihuana kan namelijk een positieve uitwerking hebben op uw stemming, een gevoel van kalmte en rust geven, en tevredenheid, ontspannenheid en vrolijkheid.

Wanneer marihuana als medicijn gebruiken?
Wellicht bent u (of kent u in uw omgeving) een patiënt van bovengenoemde ziektes of afwijkingen en vraagt u zich af of marihuana kan helpen om uw klachten te verminderen. Wanneer u nu medicijnen gebruikt die onvoldoende helpen bij uw ziekte of afwijking, zou u kunnen overwegen om met uw arts te praten over de mogelijkheid om marihuana te gaan gebruiken. Het middel is bij normaal gebruik volkomen veilig en uw kwaliteit van leven zal wellicht aanzienlijk vooruit gaan bij het gebruik van marihuana en zal dus het proberen waard zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *